Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι ΟΝΝΕΔίτες διαλέγουν δελφίνους

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία που έχει χωριστεί σε στρατόπεδα δελφίνων κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην ΟΝΝΕΔ με τους ενεργούς ΟΝΝΕΔίτες και τους φοιτητοπατέρες τους να επιλέγουν δελφίνους όσο περνάει ο καιρός.


ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ

Εκείνοι που έχουν ξεκινήσει πρώτοι είναι οι λεγόμενοι Πούλιτζερ που αν και είναι ετερόκλητοι δείχνουν να πηγαίνουν προς τον Νίκο Δένδια. Οικονόμου, Σταθόπουλος, Τοκάκης, Τσάκας και λοιποί έχουν μικρό κομμάτι στη Νεολαία (ΦΜΣ, ΑΣΟΕΕ) και έτσι προσπαθούν να "σπάσουν" όποιους μπορούν.

Στους Πούλιτζερ συμμετέχει και ο Παπανικολάου, που έχει διορίσει τον Τσάκα στον δήμο, αλλά ούτε αυτός έχει κάτι στη νεολαία.

ΤΣΩΚΟΣ

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ μπορεί να μην έχει μεγάλη δύναμη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται κοντά στον Μάκη Βορίδη. Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και ο Βορίδης ανοίγει τον βηματισμό του για την αρχηγία της ΝΔ η θέση του γραμματέα της ΚΕ θα αποτελέσει μεγάλο μαγνήτη.

ΠΑΝΤΕΙΟ-ΠΑΠΕΙ

Το δυσκολότερο σταυρόλεξο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι ο δυνατότερος πόλος μέσα στην ΟΝΝΕΔ αλλά έχει και εξαρτήσεις. Το ΠΑΠΕΙ παίρνει γραμμή από τον Κατσαφάδο ο οποίος προς το παρόν είναι ήσυχος. Το ΠΑΝΤΕΙΟ το ελέγχει ο Πάνου με αποτέλεσμα όλα να εξαρτώνται από τη σχέση του με τον Παπαμιμίκο στη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτήν την ομάδα είναι σχεδόν οι περισσότερες σχολές. Η Νομική, τα Πολυτεχνεία, η Φιλοσοφική κ.α.

ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ

Ο Παπαμιμίκος έχει ακόμα θεσμικό ρόλο και έχει ταυτιστεί με τον Σαμαρά στο 100%  αλλά έχει πίσω του και ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο το ΠΑΜΑΚ και κάποια κομμάτια του ΑΠΘ. Το σίγουρο είναι ότι έχει πολλές αντιπάθειες στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ και σε όλες ανεξαιρέτως τις παραπάνω ομάδες.

ΑΣΤΕΓΟΙ

Υπάρχουν και οι άστεγοι δελφίνων όπως το ΤΕΦΑΑ του Κρεμμύδα αφού η Κεφαλογιάννη δε δείχνει να έχει διάθεση να αμφισβητήσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου