Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα

Το κείμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
Σε δηλώσεις του ο Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τα ψέματα και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του, καθως -όπως είπε- κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει.



«Η κυβέρνηση επί ενάμιση και πλέον μήνα δεν τολμάει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση την απόφαση που η ίδια υπέγραψε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Κι αυτό γιατί φοβάται την ψηφοφορία στη Βουλή και ιδιαίτερα τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που την στηρίζουν. Αλλά και κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το κείμενο αυτό της επέκτασης της σύμβασης ήρθε στα χέρια μας και μάλιστα ενυπόγραφο και όπως οφείλουμε το δίνουμε στη δημοσιότητα, μια που η κυβέρνηση το κρύβει. Για να το δει ο κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά κυρίως για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται και άλλωστε το έχουμε πει, τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Η σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, για να πάρει δηλαδή παράταση επιπλέον τέσσερις μήνες».


Σύμφωνα με τον Σαμαρά και τις αναλυτικές δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο και αποτελεί συνέχειά του όπως ρητά αναφέρεται στα κείμενα που έδωσαν στη δημοσιότητα τα στελέχη της ΝΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου